Etiquetas

Corrandes d'exili

Corrandes d’exili

« Exiliar-se implica marxar d’un poble, una ciutat o un país. Exiliar-se també pot ser una experiència vital que suposa l’aïllament de la realitat més immediata. El primer respon a la denominació d’exili exterior. El segon, a la d’exili interior, situació dels escriptors que romangueren en el país, un país que els resultava estrany després de la Guerra Civil. La desfeta del 1939 va empényer un nombre importantíssim d’escriptors i escriptores a l’exili. La guerra i les seues conseqüències, o el xoc amb les noves realitats que els exiliats es van trobar als països d’acollida, van inspirar una bona part de la literatura. En el 75 aniversari de l’exili del 1939, el SMB dedica la guia de lectura del mes d’abril a : Corrandes d’exili (L’exili literari espanyol del 1939). »

Dossiers vila-realencs celebra el 30 aniversario de los premios literarios Ciutat de Vila-real.

Ángel Gil Cheza - El Hombre que arreglaba bicicletas

Ángel Gil Cheza – El Hombre que arreglaba bicicletas

Llibres de Vila-real presenta cuatro nuevas reseñas de obras de autores vila-realenses y un libro sobre la represión franquista en la provincia de Castellón :

  • Qué hacer cuando en la pantalla aparece The End / Paula Bonet
  • El hombre que arreglaba las bicicletas / Ángel Gil Gheza
  • Malson daurat / Carina Achilli… [et al.] ; ed. Ángel Gil Cheza
  • Diàleg entre el califa Abbàssida Al-Mahdi i el Katholikós Nestorià Timoteu : proposta per a l’entesa entre cristians musulmans / Traducción de l’àrab i edició d’Abderrahim Yacine i Pasqual Chabrera Calpe
  • Un país en gris i negre : memòria històrica i repressió franquista a Castelló / Juan Luis Porcar Orihuela

Y, como siempre, no se pierdan nuestra sección de novedades para leer, ver y escuchar, actualizadas a 1 de abril, las Efemérides del mes, que podrán descargar desde nuestro Baúl.

Anuncios