Quaderns Crema i Acantilado

Quaderns Crema i Acantilado

« El passat 23 d’agost moria a Barcelona Jaume Vallcorba. Va nàixer a Tarragona el 1949. Després de realitzar els seus estudis, col·laborà breument amb Edicions 62. Fruit de la col·lecció Quaderns Crema que va impulsar en aquesta editorial, va fundar el 1979 la seua pròpia editorial, Quaderns Crema, de literatura en català, amb la qual va donar a conéixer la generació d’escriptors catalans recents com ara Quim Monzó, Sergi Pàmies, Francesc Serés o Empar Moliner, i estrangers com Balzac, Fernando Pessoa o Tolstoi. En 1999 fundà l’editorial Acantilado, de llibres en castellà, amb una publicació regular d’autors imprescindibles de la millor tradició literària europea, clàssica i contemporània, i va publicar obres clau com Memorias de ultratumba, de Chateaubriand, Vida de Samuel Johnson, de James Bowell o Ensayos, de Montaigne. Si bé la principal dedicació de Vallcorba ha sigut la confecció dels catàlegs, cal destacar la cura exhaustiva amb la qual s’aborden la traducció i l’edició dels textos, així com la presència física, el llibre com a objecte. La Biblioteca dedica la guia de lectura de novembre a Jaume Vallcorba i les seues dues editorials Quaderns Crema i Acantilado. »

Ángel Gil Cheza - La lluvia es una canción sin letra

Ángel Gil Cheza – La lluvia es una canción sin letra

Dossiers vila-realencs evoca este mes, con un nuevo artículo, la figura de Juan Bautista Catalán Mínguez en el décimo aniversario de su fallecimiento.

Nuestro blog Llibres de Vila-real se enriquece de nuevas reseñas : La lluvia es una canción sin letra, de Ángel Gil Cheza y Antologia d’escriptors castellonencs : les lletres de Castelló de la Plana i les comarques valencianes del nord en les primeres dècades del segle XX, editada por L .

Y, como siempre, no se pierdan nuestra sección de novedades para leer, ver y escuchar, actualizadas a 1 de noviembre, las Efemérides del mes, que podrán descargar desde esta dirección.

Anuncios